Spät na zoznam článkov

Nástrahy pozitívnych myšlienok

Skúšali ste niekedy sledovať svoje myšlienky? Alebo ešte lepšie, obracať pozornosť na to pozitívne?

Nástrahy pozitívnych myšlienok

Pozitivita sa v poslednom období skloňuje všade okolo nás. Dokonca aj v tom negatívnom slova zmysle. Byť Covid pozitívny asi nieje nič príjemné a koniec koncov vo väčšine prípadov ani pozitívne.

Pozitívne myšlienky sú však z iného súdka. Prinášajú dobrú náladu, pozitívny postoj k životným situáciám ale aj životu samotnému. 

Skúšali ste niekedy sledovať svoje myšlienky? Alebo ešte lepšie, obracať pozornosť na to pozitívne?

Poviem vám, keď som to začala robiť ja, zostala som sama zo seba celkom nešťastná a sklamaná. Nachádzala som totiž v sebe príliš veľa negatívneho a prijať to nebolo ľahké. Čas a cvik však robia zázraky a pozitívne myšlienky sú veľa krát veľmi chytľavé a zábavné. Postrehne to aj vaše okolie a zmena sa odzrkadlí ak v ich správaní voči vám. 

Áno, chce to veľa námahy, prekonanie svojich predsudkov či dokonca limitov. Chce to zameranie mysle, obracanie pozornosti na to dobré aj počas ťažších chvíľ. Stanete sa strašiakom pre večne nespokojných ľudí, ale získate do života ľahkosť, nadhľad a úsmev na perách. A to stojí za to úsilie. 

 

Čo vám však pomôže na ceste? Práve zdravá a ľahká strava, čistá voda, čerstvý vzduch, veľa pohybu ale aj dostatok spánku. 

Tak prekonajte svoje limity a pustite sa s nami na cestu pozitivity. Nech vás všetky nástrahy posilnia a vy môžete byť tým, kým prirodzene ste. Pozitivita je totiž ten najprirodzenejší stav mysle.