Spät na zoznam článkov

Rasca v hlavnej úlohe

Užívame si chute sveta a pritom zostávame v našej úžasnej kuchyni v Bistre Sunshine.

Rasca v hlavnej úlohe

Korenie je neoddeliteľnou súčasťou mnohých našich jedál. Keď chceme dodať jedlu šmrnc, dochutiť ho správnym spôsobom, ad gustum (podľa chuti), siahame po koreninách a ich zmesiach z rôznych kútov Zeme. Užívame si chute sveta a pritom zostávame v našej úžasnej kuchyni v Bistre Sunshine.

Rasca je však náš základ, naše MUST HAVE (musí byť), naša spása a jedno z najznámejších ale aj najvzácnejšie korení.

Vedeli ste že existuje viac druhov?

V Bistre Sunshine to vieme. Používame totiž rovno tri druhy.

Obyčajnú rascu, Rascu lúčnu, asi všetci poznáme. Je vynikajúca a veľmi liečivá. Podporuje trávenie a okrem iného má aj močopudné účinky, ktoré odstraňujú z tela nadbytočnú vodu. Preto neváhajte a nasypte si zopár semienok aj do vašej šálky čaju.

Rímska rasca je súčasťou mnohých indických zmesí korenín, ale my ju milujeme použiť aj samostatne a tak obzvláštniť jedlo jej neobvyklou chuťou. Nájdete ju u nás napríklad v šošovicovom dhale či iných ázijských jedlách.

A naša TOPKA a pre nás zároveň novinka v našej kuchyni je Čierna rasca, Černuška alebo Zlato faraónov. Jej netradičná chuť vám obzvláštňuje hlavne šaláty či iné pokrmy, na ktorých nájdete tieto krásne čierne semienka.


Okoreňte si život s nami aj vy a pochutnajte si na jedinečnej chuti, ale zároveň sledujte aj zmeny na vašom zdraví. Vaše telo sa vám odvďačí.